Tab dig med stenalderkost uden at tælle kalorier

Hvad er stenalderkost?

stenalderkost

Stenalderkost også kaldet paleo går ud på at spise ligesom man gjorde i stenalderen. Altså spise naturlige råvarer, som man ville kunne finde eller fange i naturen. Kort sagt spise det som mennesket er skabt til at spise.

Stenalderkost livsstilen

For at gøre det mere overskueligt har jeg listet de fødevarer som du bør spise og dem du bør holde dig fra, samt lavet en illustration af kostpyramiden for stenalderkost.

Liste over fødevarer som du bør spise:

  • Kød.
  • Grøntsager.
  • Frugt (begrænsede mængder).
  • Nødder (begrænsede mængder).
  • Bær (begrænsede mængder).

Liste over fødevarer som du bør undgå at spise:

  • Alle former for kornprodukter (Brød, pasta, ris osv.)
  • Stivelsesfyldte grøntsager, såsom kartofler.
  • Fødevarer tilsat kunstige sødestoffer, kemikalier og/eller tilsætningsstoffer.
Kostpyramiden for stenalderkost

klik på billedet for at se det i stor størrelse

Mine erfaringer med stenalderkost

På nuværende tidspunkt har jeg fulgt principperne i stenalderkost livsstilen i en måned. På denne måned har jeg spist mig mæt til hvert måltid, ikke talt kalorier og alligevel opnået et vægttab på 5,5 kg.

En måned på stenalderkost - før & efter billede

Klik på billedet for at se det i stort format

Jeg har samtidig løbende kunne mærke at mine bukser blev løsere og løsere, og nu er jeg faktisk gået et hul ned i mit bælte.

Før jeg startede på stenalderkost havde jeg ofte lyst til chips, slik og andre usunde sager, men efter jeg er begyndt at spise kun naturlige råvarer uden tilsætningsstoffer og lign. er min trang til disse nærmest forsvundet.

Jeg får dog stadig en gang i mellem lyst til lidt sødt, og når det sker spiser jeg mørk chokolade lavet af min. 80% kakao.

Stenalderkost er en livsstil og ikke en kur

Som overskriften siger så er stenalderkost for mig blevet en livsstil og ikke bare en slankekur. Nøglen til et varigt vægttab ligger nemlig i at lave sine vaner om og ikke vende tilbage til sin “normale” livsstil efter man har tabt sig.

Jeg har tidligere tabt mig af flere omgange, og hver gang har jeg været enormt glad og er derefter vendt tilbage til mine gamle kostvaner. Det resulterede, som du nok kan gætte, i at der ikke gik længe før jeg havde taget det hele på igen og lidt til.

Så hvis du overvejer at prøve at leve efter stenalderkost principperne, så lad være med at tænke på det som en kur men som en livsstil. En livsstil der vil give dig en sund krop og et varigt vægttab.

Læs mere om Stenalderkost

Hvis du er interesseret i at læse mere om Stenalderkost, kan jeg anbefale følgende bøger:

Bøger med stenalderkost opskrifter:


Yderligere information

Jeg vil løbende opdatere med nye lækre stenalderkost opskrifter, indlæg om mine erfaringer og resultater med stenalderkost og forskellige træningsøvelser som forbrænder fedt og opbygger muskler.

Find alle mine stenalderkost opskrifter her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>