Paleo tomat- og gulerodssuppe
Ingredienser:
- 365 g. skrællede gulerødder
- 4 store tomater
- ½ rødløg
- ½ røget bacon
- Fløde
- Krydderier
Fremgangsmåde:
Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Kog dem ca 5 min. Vask og skær tomaterne i 4 dele. Skær rødløget i store stykker.Kom tomater og rødløg i gryden med gulerødder, hæld gerne noget af vandet fra, grøntsagerne behøver ikke være helt dækkede af vand. Grøntsagerne koges ca. 15 min
Skær baconen i tern og steg på en forvarmet pande.
Når grøntsagerne har kogt færdig, hældes næsten al vandet fra. Herefter blendes med en stavblender og krydderier blandes i (brugte chili, paprika, salt og en grøntsagsboullion)
OBS! suppen sprøjter når der blendes!
Kom evt lidt fløde i suppen for en mere cremet konsistens.
Drys bacon på toppen og servér paleo suppen brandvarm
Yderligere information:
Man kan sagtens lave paleo suppen uden fløde. Du kan med fordel tilføje ekstra grøntsager, fx squash eller porrer.
Denne paleo suppe er også rigtig lækker med en klat creme fraiche sammen med baconen.
Creme fraiche er dog ikke tilladt på Paleo 1.0. – Læs om de 3 versioner af paleo diæter her.