Paleo boller (ca. 9 stk.)

Paleo boller

paleo boller

Ingredienser:

  • 4 æg
  • 110 g./2 dl. solsikkekerner
  • 60 g./1 dl. mandler
  • 60 g./1 dl. hasselnødder
  • 30 g./ ½ -1. dl. sesamfrø
  • 30 g./ ½ -1. dl. hørfrø
  • 30 g./1 dl. kokosmel
  • 1 håndfuld rosiner
  • 1 spsk. honning
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. salt
  • 1 most banan
  • 1 fintreven gulerod
  • ½ groftrevet æble

Fremgangsmåde:

Kernerne kværnes i en kaffekværn. Man kan med fordel hakke nødderne groft, i stedet for at kværne dem. Kokosmelet behøves ikke blive kværnet.

Bland det hele i en skål med en elpisker. Dejen skal være lind.

Bollerne kan evt. pyntes med frosne hindbær eller græskarkerne inden de bages.

Bagetid:

Bages ca. 15 min. ved 200° i en forvarmet ovn.


Yderligere information

Man kan sagtens justere på mængderne af nødder kontra kerner for at spare på de lidt dyrere råvarer, uden at det ødelægger smagen i de lækre Paleo boller.

Ved brug af kanel og rosiner, får bollerne en sødere smag og kan dermed virke lidt kage-agtige. Tilføj eller fjern ingredienser, så paleo bollerne passer til dit behov.

stenalderboller

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>